Retrospectiva

Primele 7 etape ale Turneului Republicii Moldova la Minifotbal „MF Series” A s-au remarcat printr-un succes notabil pentru FC PELLIRON, care a înregistrat 6 victorii, poziționându-se, astfel, printre favoritele campionatului.

În meciul de debut contra echipei Red Devil’s, galben-negrii s-au impus cu scorul de 5:2, prin reușitele lui Artiom Șuleac din minutul 8 și 46, golaverajul fiind completat de Ion Fuștei, Andrei Lupu și Alexandru Rusu cu câte o reușită.

Etapa următoare a fost câștigată la limită de FC PELLIRON cu scorul de 4:3 împotriva băieților de la Rostimport-Nistru, meci în care băieții noștri au deschis rapid scorul în primul minut, printr-un gol marcat de Ion Fuștei, care și-a trecut în cont încă o reușită în minutul 14.

Tabela marcatorilor a fost completată de Alexandru Rusu în minutul 14 și Ștefan Muntean, care a marcat în minutul 48.

Campionatul național la minifotbal a fost reluat în februarie după o întrerupere de o lună, iar FC PELLIRON a resimțit pauza printr-o înfrângere împotriva celor de la WashTime cu scorul de 2:4.

Galben-negrii s-au mobilizat în următoarea etapă a campionatului când i-au învins pe cei de la Unisport printr-un scor categoric de 7:1. Pentru FC PELLIRON au marcat Sergiu Calmațui, care și-a trecut în cont un poker, Alexandru Rusu cu o dublă și Andrei Lupu, care a deschis scorul în minutul 2.

O altă victorie la limită repurtată de FC PELLIRON a fost în meciul contra ETOP, în care băieții noștri s-au impus prin scorul de 5:4, datorită reușitelor lui Ion Fuștei din minutul 3, Ștefan Munteanu, care a înscris de două ori în minutul 21 și 28.

În rândul marcatorilor și-au trecut numele cu câte un gol și Alexandru Rusu, care a înscris în minutul 31 și Veaceslav Burghelea cu reușita din minutul 49.

Un meci dificil a fost și cel împotriva SCCS din 23 februarie în care FC PELLIRON a învins cu scorul de 3:2 prin golurile marcate de Ruslan Istrati în minutele 25 și 36 și Artiom Șuleac, care a înscris în minutul 47.

În cea de-a XXII-a etapă galben-negrii au trecut lejer de echipa iDEEA cu scorul de 9:2. Golgheterul meciului, Artiom Șuleac, și-a trecut în cont 5 reușite, iar la golaverajul FC PELLIRON au mai contribuit Sergiu Calmațui cu 2 reușite, Ruslan Istrati și Veaceslav Burghelea cu câte un gol marcat în acest meci.

Astfel, în clasamentul general al campionatului, cu 48 de puncte FC PELLIRON se poziționează pe locul 4 din 18 echipe, la doar un punct distanță de podium și cu o diferență de doar 5 puncte față de prima clasată – Arsenal.

Meciurile galben-negrilor se dispută în fiecare weekend, în dependență de tragerea la sorți, la complexul de terenuri Arena de pe str. Gheorghe Asachi din Chișinău.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *