Pelliron – sponsor al Turneului Internațional la Lupte Libere din Nisporeni

Aproape 180 de sportivi din țară și din străinătate s-au duelat, în luna noiembrie, în orașul Nisporeni, acolo unde s-a desfășurat cea de-a opta ediție a Campionatului Internațional de Lupte Libere organizat de către frații Grigore și Vasile Ciorici.

La această ediție au participat sportivi din Republica Moldova, România, Ucraina, Belorusia și Bulgaria. Printre participanți s-au numărat și sportivi puternici și cu experiență, care au ocupat locuri de frunte la Campionatul European.

Participanții din străinătate au afirmat că lupta a fost una acerbă, întrucât majoritatea adversarilor, inclusiv cei din raionul Nisporeni, au un nivel ridicat de pregătire sportivă:     „Sunt din Cluj Napoca și am 14 ani. Este un turneu tare puternic și sunt copii, care au participat și la Campionate Europene și Mondiale.”

De asemenea, la turneu au participat și 11 fete :
            „Frații mei tot practică acest sport și am văzut că de la acest sport te încurajezi în sine și devii un om mare.”
            „De mică îmi plăcea, am intrat pentru prima dată în sală și mi-a plăcut și am zis că o să mă țin.

Învingătorii s-au ales cu premii bănești de până la o mie de lei, diplome dar și cadouri din partea sponsorilor. Majoritatea locurilor de frunte au fost ocupate de concurenții moldoveni, astfel Republica Moldova a fost desemnată țara câștigătoare a Campionatului Internațional de Lupte Libere.

Ne bucurăm nespus de mult că avem ocazia să contribuim la dezvoltarea sportului în Republica Moldova, la educarea unei generații sănătoase, capabile și muncitoare. Sportul are puterea de a încuraja și de a promova valori esențiale pentru societate, iar brokerul Pelliron, prin sponsorizarea acestui turneu, a contribuit la responsabilitatea și dedicația de care dau dovada sportivii acestui sport frumos întru menținerea și promovarea sportului în Republica Moldova și reprezentarea acesteia pe arena internațională.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *