Pelliron devine vicecampioana după ce a trecut Rostimportnistru în ultima manșă a competiției

Fotbaliștii de la Pelliron au reușit să obțină titlul de vicecampioni ai primei ediții a Campionatului Național de Minifotbal, după un sezon în care galben-negrii au urcat în clasament în continuu.

Meciul împotriva celor de la Rostimportnistru a fost unul cu miză pentru băieții de la Pelliron, întrucât de rezultatul confruntării depindea poziția în clasament. Lovitura de start a aparținut băieților noștri, care au început în forță, expediind mai multe șuturi spre poarta adversarilor.

În minutul 2, Alexandru Russu a expediat un șut puternic, însă mingea a fost prinsă în doi timpi de portarul advers. Câteva minute mai târziu și Andrei Lupu a încercat o deviere pentru a marca, însă goalkeeperul formației Rostimportnistru a reușit să respingă.

Așa cum ocaziile se răzbună, în minutul 6 al confruntării Rostimportnistru reușește să deschidă scorul după o greșeală în apărarea băieților de la Pelliron. Galben-negrii au îndreptat scorul pe tabelă prin reușita lui Alexandru Russu, care a marcat după o lovitură de colț, executată rapid în minutul 9.

La paritate, cele două echipe au mai redus din intensitatea meciului, însă cele mai periculoase atacuri le construiesc cei de la Pelliron. De cealaltă parte, albaștrii nu reușesc să construiască faze notabile.

Jocul ofensiv al băieților noștri dă rezultate în minutul 17, când Pelliron trece în avantaj prin reușita lui Igor Iagolnițchi. Galben-negrii rămân în ofensivă până la finalul primei reprize, însă fără a produce schimbări de scor. Ultimul atac le-a aparținut fotbaliștilor de la Rostimportnistru, care au încercat să restabilească egalitatea printr-un șut expediat de decarul echipei, însă mingea a trecut pe alături de poartă. Scor la pauză, 2:1 pentru Pelliron.

Repriza secundă a început cu presiunea albaștrilor pe jumătatea echipei Pelliron, însă așezarea bună în teren a galben-negrilor le-a permis să conserveze avantajul minim. În minutul 37 Pelliron construiește un atac pozițional oprit prin fault de fundașul de la Rostimportnistru. Galben-negrii înscriu în urma acestei faze după o schemă învățată la antrenamente, fructificată de Alexandru Gîlcă.

Câteva clipe mai târziu, Pelliron își putea mări avantajul, însă șutul expediat de Veaceslav Burghelea trece pe lângă poartă. În minutul 40 Rostimportnistru reușește să reducă din handicap, marcând pentru scorul de 3:2.

La următoarea fază a meciului, Pelliron putea să mai marcheze un gol, însă, cu noroc, defensiva albaștrilor scapă cu fața curată. În ultimele clipe ale confruntării, Ion Fuștei reușește să profite de o breșă în apărarea Rostimportnistru și marchează pentru 4:2, stabilind scorul final al întâlnirii.

După acest meci, Pelliron a reușit să ocupe locul al doilea în campionat. La festivitatea de premiere, echipa și sponsorii au ridicat deasupra capului cupa de argint a Campionatului Național la Minifotbal, încasând un premiu bănesc de 9.000 de lei și calificându-se în play-off-ul competiției.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *